×

Toegevoegd aan je winkelmandje

Swipe to the left

Review Pilot Frixion Ball Pen

By Peggy Simons 12 januari 2019 No comments

Review Pilot Frixion Ball

In deze blog reviewen we de Pilot Frixion Ball pen.

De Frixion Ball heeft zogenaamde Thermo Sensitive Ink oftewel warmtegevoelige inkt. Tijdens het schrijven wordt de inkt vloeiend afgegeven. Een eigenschap die meerdere pennen hebben, maar deze inkt kan ook weer worden verwijderd. Dit gebeurt door warmte.

Het leven van Charlotte Brontë - Korte biografie

By Peggy Simons 20 december 2018 No comments

Korte Biografie over Charlotte Bronte

Charlotte Brontë is een Britse schrijfster. Ze schreef Jane Eyre onder de pseudoniem Currel Bell. Haar twee jongere zusters Anne en Emilie waren ook beroemde romanschrijfsters, die net als Charlotte, mannelijk pseudoniemen gebruikten. Emilie was Ellis Bell en Anne was Acton Bell. Charlotte werd geboren op 21 april 1816 in Thorton, West Riding of Yorkshire. Ze was het derde kind van de zes.

Het 'echte' verhaal achter Halloween

By Peggy Simons 30 oktober 2018 No comments

Het Echte Verhaal Achter Halloween

Halloween wordt ieder jaar op 31 oktober gevierd en is verbonden met één van de belangrijke heilige dagen, namelijk Allerheiligen. Hallow betekent Heiligen of Heilig maken en is oud Engels. Halloween kondigde niet alleen de donkerste periode van het jaar aan; de Kelten in Ierland en Groot-Brittannië vierden dit feest om het einde van de oogst en de jacht te vieren en het nieuwe jaar in te luiden. Met de oogst in de graanschuren en het vee in de stallen was het tijd voor feest. Halloween is voortgekomen uit dit Keltisch feest dat Samhain heette.

De Geschiedenis van Paperblanks

By Peggy Simons 3 oktober 2018 No comments

Geschiedenis van Paperblanks

Paperblanks is onderdeel van de Hartley & Marks Group. Dit bedrijf werd in 1973 opgericht en startte als uitgever van boeken, die toegewijd waren aan design, duurzaam bouwen, alternatieve geneeskunde en ambachten. De passie van het bedrijf voor design en typografie leidde tot de oprichting van Typeworks, dat gedurende twee decennia, een van de belangrijkste bronnen van zetwerk voor literaire en wetenschappelijke boeken was.

Review Pilot Capless Decimo Vulpen

By Peggy Simons 29 september 2018 No comments

Pilot Decimo Capless Vulpen

De Pilot Capless Décimo vulpen is al een groot aantal jaren op de markt. De normale Capless vulpen was zijn voorloper. Het verschil zit vooral in het gewicht. Met de Capless vulpen serie heeft Pilot zich overtroffen. De penpunt komt via een drukmechanisme tevoorschijn en verdwijnt op dezelfde manier.

Ashleigh and Burwood Geurlampen

By Peggy Simons 18 september 2018 No comments

Ashleigh and Burwood Fragrance Lamps

Geuren zijn niet weg te denken uit ons leven. Iemand met een goed ontwikkeld reukorgaan, kan zich niet voorstellen hoe het is om niets of weinig geuren op te vangen. Het lijkt zo vanzelfsprekend.

Cross-Writing? Wat is dat?

By Peggy Simons 13 september 2018 No comments

Wat is Cross-Writing

In de 19de eeuw was cross-writing zeer populair. Om een brief te schrijven bespaarde men geld door het papier in verschillende richtingen te beschrijven. De richtingen die men gebruikte waren horizontaal, verticaal en diagonaal. Daarnaast werden beide kanten van het papier gebruikt, hierdoor kon men 4 tot 6 pagina’s op één vel papier schrijven...


Top 10 Vulpennen van 2017

By Peggy Simons 17 januari 2018 No comments

Ieder jaar komen er nieuwe designs van bestaande merken vulpennen en ook nieuwe merken vulpennen uit en zijn er trends te constateren. In deze top 10 vulpennen van 2017 heb ik gekeken naar de meest verkochte en meest populaire vulpennen. De lijst is opgesteld in willekeurige volgorde.

Top 10 Notitieboeken van 2017

By Peggy Simons 9 januari 2018 No comments

Top 10 Notitieboeken van 2017

Ieder jaar komen er nieuwe design van bestaande merken notitieboeken en ook nieuwe merken of varianten van notitieboeken uit en zijn er trends te constateren. In deze top 10 notitieboeken van 2017 heb ik gekeken naar de meest verkochte, meest populaire en snelst groeiende notitieboeken. De lijst is opgesteld in willekeurige volgorde.

Onderhoud van je vulpen

By Peggy Simons 25 september 2017 No comments

Onderhoud van een vulpen

Het onderhouden van een vulpen is essentieel om er jarenlang plezier van te hebben. Een vulpen heeft de eigenschap om steeds beter naar je hand te gaan staan. Het schrijfplezier groeit met de jaren en uiteindelijk wil je je vulpen niet meer kwijt.